Misterul șuvițelor lucioase ale femeilor japoneze – Uleiul de Camellia

Cultura frumuseții japoneze și a tratării părului reamintește femeilor de pe întreg mapamondul că îngrijirea este cheia pentru obținerea unei podoabe capilare feminine și sănătoase. O dată cu trecerea timpului, metodele japoneze de îngrijirea a părului s-au răspândit în lumea întreagă și au convins mulți ca ele sunt eficiente. Unul dintre trucurile „de-a lungul vremii” rezultă din prepararea a trei ingrediente tradiționale care produc o soluție mythică pe baza de ulei pentru a face părul mai strălucitor, mai sănătos și mai ușor de coafat – uleiul de Camellia.

Uleiul de Camellia este un produs nobil utilizat în medicina antică chineză pentru a trata diverse afecțiuni, precum: artrita, ficatul, răceala și problemele digestive. Mai târziu, cercetătorii au descoperit că uleiul de Camellia poate proteja pielea de multe daune produse de îmbătrânire, precum ridurile, petele și pigmentarea pielii. Pe lângă faptul că este folosit ca tratament cosmetic pentru pielea feței, uleiul de Camellia este utilizat și ca tratament natural pentru părul fragil, uscat și deteriorat.

De ce uleiul de Camellia ar trebui sa faca parte din ritualul de ingrijire a părului tau

Uleiurile obtinute din fructe și plante sunt folosite pentru îngrijirea părului în țări din intreaga lume, iar această tradiție este folosită în mod special în Japonia. Uleiul de camellia a devenit mult mai popular datorită proprietăților sale miraculoase, ușor de obținut și de folosit. Uleiul de Camellia provine de la camellia oleifera, o planta din familia Theaceae. Uleiul este obținut din boabele de camellia, precum semințele de floarea soarelui sau de sâmburi de măsline. Acesta poate fi gasit in comerț sub forma de ulei, sapun sau în compoziții al căror ingredient major este uleiul de Camellia.

Uleiul de camellia este bogat în acizi grași Omega-3, Omega-6 și vitamina E, având proprietăți antioxidante și nutritive puternice pentru par, ajutând la refacerea structurii firului de par și la întărirea rădăcinilor părului. Acesta contribuie la eliminarea sebumului și la curățarea firelor de par, conferindu-i un aspect sănătos și strălucitor. Uleiul de camellia poate fi folosit pe orice tip de păr și se absoarbe ușor, netezindu-i porii și facilitează disciplinarea sa. Se utilizează de obicei pe părul uscat, fiind mai puțin eficient pe părul umed.

Beneficiile utilizării uleiului de Camellia atunci când vine vorba de ingrijirea părului

Fără a fi necesară prezentare, uleiul de Camellia are multe beneficii când vine vorba de îngrijirea părului și sunt câteva motive pentru care aceasta poate fi o parte integrantă a abecedarului de beauty și tratamentele tale capilare.

  • Nourish scalp and hair: Uleiul de Camellia conține o varietate de acizi grași esențiali și vitamine necesare scalpului și părului tău pentru o îngrijire adecvată. Acesta poate proteja scalpul și firul de păr de daune solare, poluare sau stres, restabilind strălucirea și elasticitatea părului.
  • Moisturize: Uleiul de Camellia poate contribui la stabilitatea nivelului de hidratare, înlăturând uscăciunea scalpului și eliberându-l de solzi. Acesta poate pătrunde adânc în cuticula firelor de păr și poate hrăni în profunzime firele de păr, previne despicarea vârfurilor și uscarea.
  • Reducerea sebumului: Uleiul de Camellia poate fi folosit si pentru a reduce uleiul in exces de pe scalp si face frizzul mai usor de controlat. Deoarece are un indice de proptectie solară (SPF) înalt, aceasta poate ajuta parul tau sa se protejeze de agresia externa și de caldura.
  • Strălucire: Uleiul de Camellia adaugă strălucire firelor de păr. Acesta are o textura ușoară, netezindu-i fiecare fir de păr, conferind un aspect lucios și sanatos părului tale.

Moduri simple de folosire a uleiului de Camellia in rutina ta de îngrijire a părului

Folosirea uleiul de Camellia în rutina ta de îngrijire a părului este mai ușoră decât crezi, iar beneficiile sale te vor încânta. Mai jos sunt câteva moduri simple de folosire a acestui ulei pentru a obține un păr blond frumosul și sănătos:

  • Ulei de pre-spălat: Aplică uleiul cald de Camellia pe părul ud înainte de a-l spăla, lăsându-l să acțione