Ceva pentru roşcate! Cum să facilităm menţinerea culorii roşcate pentru mai mult timp?

Ştiaţi că părul roşcat este cea mai puţin comună culoare a părului uman? Totuşi, este considerată o culoare originală şi frumoasă. Dacă şi dumneavoastră faceţi parte din grupul roşcatelor, atunci probabil că ştiţi cum să îngrijiţi aceste şuviţe aprinse. În orice caz, dacă nu sunteţi sigură că vă îngrijiţi părul roşcat în mod adecvat, continuaţi să citiţi articolul pentru a afla câteva proceduri de înfrumuseţare care vă vor permite să vă bucuraţi de un păr roşcat frumos şi sănătos.

Cum să obţineţi păr roşcat?

Dacă doriţi să aveţi părul roşcat, puteţi încerca una dintre aceste două metode. Puteţi utiliza fie henna, fie o vopsea de păr obişnuită. Evident, prima tehnică este considerată mai benefică şi mai sigură, deoarece este mai naturală.

1. Henna

Henna (Lawsonia inermis) este o plantă care oferă părului nuanţe roşii şi portocalii. Merită menţionat faptul că henna nu deschide culoarea părului, ci îi conferă culoare. Un aspect extrem de important este modul în care preparaţi henna pentru această procedură. Pe scurt, cu cât amestecul are o aciditate mai mare şi cu cât este lăsat să acţioneze, cu atât culoare este mai intensă. În principiu, aciditatea în sine va determina dacă culoarea obţinută va fi sau nu intensă. Puteţi utiliza fie acerola (denumită şi vişină din India de Vest sau mirt crep sălbatic), fie amla pentru a conferi aciditate amestecului pe bază de henna. Acerola oferă părului o nuanţă puternic saturată de roşu, în timp ce amla oferă tonuri burgundy sau mahon.

Cel mai mare avantaj oferit de henna este vopsirea permanentă a părului. Un alt aspect de care trebuie să ţinem seama este sănătatea părului – cu cât părul este mai sănătos, cu atât colorantul va adera mai bine pe suprafaţa firului de păr. Prin urmare, aplicată la nivelul părului deteriorat va oferi o culoare mai fadă şi mai puţin saturată, care se va estompa mai rapid. Există o modalitate care poate preveni estomparea culorii? Sigur că există! Remediul este regularitatea, adică utilizarea sistematică a colorantului pe bază de henna. Un aspect interesant este că acest colorant natural face părului mai puternic şi mai des. De asemenea, previne deteriorarea mecanică şi apără părul împotriva radiaţiilor UV.

2. Vopsea de păr

În primul rând, vopselele de păr pot deshidrata părul şi irita scalpul. În al doilea rând, produsele care oferă părului nuanţa roşcată sunt îndepărtate rapid prin spălare şi se decolorează, iar în timp părul capătă nuanţe de blond murdar. Pe de altă parte, prin utilizarea unei vopsele de păr, puteţi vopsi părul cu mai multă precizie şi defini efectul final, datorită concentraţiei agentului de oxidare. Adevărul este că, imediat după vopsire, podoaba capilară are un aspect mai frumos. În orice caz, spre deosibire de acţiunea oferită de henna, vopselele de păr obişnuite nu îmbunătăţesc condiţia părului. De fapt, acestea au o acţiune opusă: deshidratează, sensibilizează scalpul şi lipsesc părul de strălucirea sa naturală.

Cum să facilităm menţinerea culorii roşcate a părului pentru mai mult timp?

1. Henna

Pentru a vă intensifica nuanţa roşcată a părului, utilizaţi Henna Gloss. Pe scurt, acest produs conţine o cantitate mică de henna, combinată cu un balsam fără silicon. Acest amestec trebuie aplicat o dată pe săptămână. Preparatul trebuie să lăsat să acţioneze la nivelul părului şi scalpului timp de aproximativ 30 de minute, până la o oră. Mai jos, veţi putea găsi exemple de amestecuri care pot fi utilizate pentru a accentua culoarea părului roşcat:

  • creşterea părului: 2-3 linguri de henna pură, 1 lingură de Schinduf sub formă de pudră, 4-5 linguri de balsam fără silicon;
  • păr neted: 2-3 linguri de henna pură, un iaurt natural sau cremă, 2-3 linguri de balsam fără silicon (opţional);
  • anti-mătreaţă: 2-3 linguri de henna pură, 1 lingură de Schinduf sub formă de pudră, 4-5 linguri de balsam fără silicon, câteva picături de gudron de mesteacăn.

2. Vopsea de păr

Dacă vă hotărâţi să vă vopsiţi părul roşcat, reţineţi să faceţi tot posibilul pentru a menţine pigmentul sub cuticulele părului. Efecte destul de bune pot fi obţinute datorită acidităţii care netezeşte cuticulele părului. Prin urmare, puteţi încerca să vă spălaţi părul cu hibiscus sau cu un şampon amestecat cu… un produs de igenă intimă. De asemenea, puteţi încerca o mască de păr pe bază de acid lactic, acid de mere, acid tartaric sau acid piruvic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *