Idei testate și verificate pentru utilizarea apei florale în îngrijirea pielii

Apa florală (sau uleiurile esențiale distilate) sunt unele dintre cele mai vechi remedii folosite în tratarea și îngrijirea pielii, cunoscute pentru rezultatele sale uimitoare. Florile sunt presate pentru a obține uleiuri esențiale, care sunt apoi îmbogățite cu apă specială, pentru a face o soluție suplimentară care ajută la hidratare. Aceste uleiuri sunt bogate în nutrienti si antioxidanti care ajuta la repararea si îmbunătățirea pielii.

Beneficiile apei florale

Apa florală poate fi folosită pentru a aduce un plus de hidratare și nutrienți pielii. Iată câteva beneficii principale ale apei florale:

  • Apa florală ajută la refacerea barierei de apă a pielii. Această barieră de apă este importantă pentru a ajuta la menținerea nivelului de umiditate optimă și a ajuta la prevenirea pierderii umezelii.
  • Apa florală conține antioxidanti și substanțe nutritive care ajută la prevenirea și reducerea ridurilor și a liniilor fine. Aceste ingrediente pot ajuta la pensarea și netezirea pielii.
  • Apa florală ajută la reducerea inflamațiilor și la calmarea iritațiilor pielii, cum ar fi erupțiile cutanate, eritemul, eczema, etc.
  • Apa florală poate fi folosită pentru a calma pielea afectată de expunerea la factorii de mediu. De exemplu, pentru a preveni și trata uscarea excesivă și iritarea provocate de vânt sau de temperaturi extreme.
  • Apa florală este, de asemenea, bogată în vitamina C, un nutrient esențial pentru îngrijirea pielii. Vitamina C ajută la accelerarea regenerării celulelor și la reducerea liniilor fine si a petelor de vârstă.

Idei dovedite și testate de utilizare a apei florale în îngrijirea pielii

Există mai multe moduri de a adăuga apă florală la rutina de îngrijire a pielii. Iată câteva idei testate și verificate pentru a vă permite să beneficiați de beneficiile acestor uleiuri esențiale:

1. Adăugați apă florală în rutina obișnuită de îngrijire a pielii

Pentru a beneficia de toate beneficiile pe care le oferă apă florală pentru îngrijirea pielii, adăugați câteva picături în produsele pe care le folosiți deja. O cantitate mică de apă florală poate fi adăugată la produsele tale, precum lotiunea de față, serul, cremă de zi sau de noapte și masca facială pentru a aduce un plus de hidratare și nutritive. De asemenea, puteți adăuga apă florală în produsele de spălare a pielii pentru un plus de îngrijire și hidratare.

2. Apa florală ca toner facial

Tonica faciala poate face minuni pentru piele. Aceasta curata usor pielea si indeparteaza celulele moarte, astfel incat tenul sa arate mai curat si mai luminos. Pe langa aceasta, un toner facial bazat pe apa florala poate oferi si o hidratare intensiva si poate ajuta la reducerea liniilor fine si a petelor de varsta. Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti mai multe arome florale sale de arome (scutel, trandafir, lavanda, flori de portocal etc.) și să le amestecați într-un recipient cu apă distilată sau filtrată. Apoi, agitați bine amestecul și folosiți-l pentru a vă curăța fața.

3. Utilizarea apei florale ca exfoliant facial

Un exfoliant facial natural cu apa florală poate ajuta la curatarea si refrescarea pielii. Acest exfoliant facial este ideal pentru a curăța și revitaliza pielea înainte de culcare sau dimineața. Este simplu de preparat pentru uz casnic. Amestecați împreună o linguriță de ulei de cocos cu două lingurițe de miere și o jumătate de linguriță de sare de mare. Apoi, adăugați câteva picături de ulei esențial de flori (de lavandă, de trandafiri sau de scule), amestecați bine și aplicați pe pielea uscată. Masati usor pentru a exfolia pielea, dupa care clatiti cu apa pri și uscați.

4. Apa florala ca bilute de bai

Bilele de baie sunt un tratament excelent care oferă ocazia de a te relaxa și de a-ți hidrata și întineri pielea. Puteți adăuga câteva picături de ulei esențial din flori în bilele de baie. Acest lucru va ajuta la reducerea iritațiilor și a inflamațiilor și la curățarea și înviorarea pielii. De asemenea, puteți adăuga și uleiuri esențiale pentru a crea un spa de lux pentru aromoterapie.

5. Fa o baie de flori

O baie de flori poate fi un mod excelent de a o lua pe pielea ta intr-o zi de rasfat. Puteți prepara propria voastră baie de flori utilizând flori uscate din flori precum trandafiri