Loţiune de protecţie solară DIY. Vă poate proteja împotriva soarelui?

Vara este în plină desfăşurare, vacanţa dumneavoastră este pe cale să înceapă, dar încă nu ştiţi cum să vă protejaţi pielea împotriva radiaţiilor solare care nu sunt întotdeauna benefice. Dacă nu aveţi chef să vă plimbaţi prin magazine şi farmacii pentru a căuta o loţiune eficientă de protecţie solară, o puteţi prepara singure. Nici nu ştiţi cât de uşor este!

Soarele are o acţiune benefică sau dăunătoare?

Nu există viaţă, energie sau căldură fără soare. Organismul uman are nevoie de razele solare pentru a produce vitamina D, care, de exemplu, are rolul de a susţine sistemul osos. Însă, soarele poate fi dăunător? Sigur că da, mai ales dacă ne expunem la soare în mod excesiv. Rezultatul? Pete pigmentare, riduri, cancer, arsuri solare şi multe alte afecţiuni neplăcute şi dificil de tratat.

Cremă cu filtru UV

Crema, care apără împotriva radiaţiilor UVA şi UVB, conţine 10% oxid de zinc. Acţiunea oferită de acest tip de filtru formează un strat de protecţie la nivelul pielii care respinge razele soarelui. Este un filtru fizic şi oferă cea mai bună protecţie cunoscută pentru organismul uman. În plus, acest tip de cremă conţine ulei de seminţe de zmeră cu acţiune anti-îmbătrânire, de combatere a radicalilor liberi, de regenerare şi de hidratare.

Loţiune de protecţie solară preparată acasă. PREPARAŢI-O SINGURE

Pentru pregătirea ingredientelor necesare pentru o loţiune de protecţie solară, veţi avea nevoie de:

  • faza de apă: apă fiartă (15 g/0.52 oz.) şi glicerină (1 g/0.03 oz.);
  • faza de ulei: emulgator (2,4 g/0.84 oz.) şi ulei de seminţe de zmeură (8 g/ 0.28 oz.);
  • faza suplimentară: oxid de zinc micronizat (3 g / 0.10 oz.) şi conservant ecologic (3 g / 0.10 oz.).

Turnaţi uleiul de seminţe de zmeură şi emulgatorul într-un vas de sticlă şi încălziţi-le apoi într-o baie de apă. Adăugaţi glicerina şi amestecaţi bine. Apoi, continuaţi să turnaţi uleiul şi să amestecaţi ingredientele utilizând un mixer alimentar. Veţi observa că loţiunea dumneavoastră de protecţie solară devine mai densă, iar atunci când ajunge la 40°C, adăugaţi oxidul de zinc micronizat şi conservantul. Introduceţi loţiunea de protecţie solară preparată acasă într-un borcan şi depozitaţi timp de maximum 3 luni într-o cameră uscată şi răcoroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *