Pedichiură acasă pas cu pas – îngrijirea picioarelor într-un mod propriu

Îngrijirea pielii picioarelor poate părea o activitate simplă şi plăcută. Acest lucru poate fi adevărat pentru unele fete, însă începătoarele în îngrijirea picioarelor au o opinie diferită. Îngrijirea unghiilor şi a picioarelor chiar este un proces atât de anevoios şi îndelungat?

Accesorii necesare de unghii

Dacă doriţi să vă faceţi pedichiura acasă, veţi avea nevoie de produse cosmetice (soluţie de îndepărtare a ojei; săpun, ulei de bebeluş sau săruri de baie; ulei de înmuiere a cuticulelor; ojă de unghi, bază şi strat superior; un scrub) şi accesorii de unghii (pilă şi pilă de lustruire a unghiilor; unghieră, aparat de răzuire sau piatră ponce de pedichiură; un instrument de împingere a cuticulelor din lemn; separator degete; un prosop).

Pedichiură acasă pas cu pas

  1. Baia picioarelor. Înmuiaţi-vă picioarele în apă caldă cu săpun, ulei de bebeluş sau săruri. Această mică baie calmează picioarele obosite, îmnoaie epiderma şi unghiile şi conferă relaxare. Datorită acestui tip de baie, veţi putea elimina rapid veziculele şi pielea bătătorită şi veţi putea tăia şi pili unghiile. Adăugaţi câteva picături de ulei esenţial sau o bombă efervescentă în apă pentru o baie mai plăcută.
  2. Îndepărtaţi oja anterioară de unghii pentru a putea aplica o ojă nouă. Utilizaţi o soluţie de îndepătare a ojei fără acetonă pentru a reduce riscul de iritare şi de deteriorare a suprafeţei unghiei.
  3. Tăiaţi, piliţi & lustruiţi unghiile. Baia înmoaie suprafaţa unghiei, prin urmare, aceasta va fi netedă. Este important să tăiaţi şi piliţi unghiile imediat, deoarece aceasta este singura modalitate prin care puteţi evita creşterea în piele a unghiilor şi alte afecţiuni neplăcute. După ce daţi unghiilor forma dorită, utilizaţi o pilă de lustruit pentru a netezi suprafaţa unghiilor. În acest fel, veţi elimina reziduurile de ojă, care pot face următorii paşi ai pedichiurii mai dificili.
  4. Îngrijirea pielii călcăielor. Oja aplicată la nivelul unghiilor nu oferă îngrijire picioarelor. Pielea sănătoasă şi netedă a călcâielor este, de asemenea, importantă. Un aparat de lustruire a unghiilor, o piatră ponce sau un dispozitiv de răzuire pot îndepărta celulele moarte, crăpăturile şi veziculele. Un scrub cu granulaţie puternică pentru masarea picioarelor timp de câteva minute va acţiona într-un mod similar. Un astfel de tratament îmbunătăţeşte, de asemenea, circulaţia şi culoarea unghiilor şi pielii. După masarea călcâielor, clătiţi rezuduurile scrub-ului şi uscaţi pielea.
  5. Cuticulele ughiilor. Veţi putea îndepărta sau împinge cu uşurinţă cuticulele cu ajutorul unui instrument din lemn pentru împingerea cuticulelor înapoi. Dacă decideţi să alegeţi prima soluţie, reţineţi să nu le tăiaţi prea adânc – aceasta este cea mai rapidă cale către infecţii sau deteriorarea straturilor profunde ale pielii. Utilizarea cu regularitate a unui instrument de împingere sau o soluţie de înmuiere a cuticulelor este o metodă mai sigură. La final, aplicaţi un ulei de îngrijire pentru bebeluşi la nivelul unghiilor.
  6. Ojă de unghii. Cred că aceasta este cea mai plăcută etapă a rutinei de pedichiură. Plasaţi separatorul între degete pentru a vă proteja pielea de pete. Apoi, aplicaţi baza şi aşteptaţi până se usucă. Aplicaţi oja de unghii aleasă. Eventual, aplicaţi un strat superior care facilitează uscarea produsului şi protejează pedichiura de deteriorare.

Îngrijirea este baza

Dacă doriţi unghii puternice şi sănătoase şi călcâie netede, măştile regulate sunt absolut necesare. Puteţi încerca un produs DIY – amestecaţi un ou, un pahar de iaurt gras, o jumătate de pahar de suc de lămâine şi o picătură de ulei de lămâie. Turnaţi masca într-un vas şi înmuiaţi picioarele. După aproximativ 15 minute, clătiţi masca şi masaţi uleiul de lămâie la nivelul pielii. Acest masaj conferă relaxare şi accelerează fluxul sanguin.

Tendinţe de primăvară & vară în pedichiură

Designurile geometrice ale unghiilor vor fi la modă – le puteţi elabora acasă într-o secundă. De asemenea, modelele în formă de plante precum florile, frunzele sau lianele vor fi cele mai căutate în acest sezon. Pedichiura french nu se va demoda niciodată şi va fi ideală pentru toate ocaziile şi stilurile vestimentare. Culoarea îndrăzneaţă şi aprinsă ombre este încă în tendinţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *