Ce este mezoterapia?
Pentru prima dată, a fost realizată la mijlocul secolului al XX-lea. Mai mult, ea constă în oferirea substanțelor active direct în zonele afectate de boală. Cu alte cuvinte, acesta este un tratament topic nechirurgical aplicat în dermatologie și domeniul medicinii estetice.
Mezoterapia, pentru că ne referim la ea, se caracterizează prin mai multe variante. În timpul mezoterapiei cu ac, substanțele nutritive sunt introduse adânc în piele cu ajutorul unor ace extrem de subțiri sau un dispozitiv care efectuează puncții mici. Mezoterapia fără ac este un tratament non-invaziv medicale bazat pe utilizarea unui dispozitiv de generare a curentului electric de inalta frecventa. A treia metodă, sonoforeza, reprezintă introducerea substanțelor active, datorită metodei ultrasonice. În cele din urmă, terapia medicală bazată pe furnizarea de substanțe nutritive de curent continuu este numit iontoforeza.
În general, mezoterapia are aplicabilitate in leziuni sportive, dureri ale mușchilor și ale articulațiilor, piele deshidratată, riduri, vergeturi, celulita si chelie. Cand vine vorba de contraindicații, acestea includ sarcina, alaptarea, alergii, diabet zaharat, inflamația dermului, cancer si tendinta de dezvoltare de cicatrici. În plus, substanțele utilizate în timpul mezoterapiei sunt, de exemplu, cofeina, acid hialuronic, extracte din plante și vitamine.
Practic, înainte de a trece printr-un tratament mezoterapie, se recomandă să se aplice o crema anestezica mai întâi. Întregul tratament durează aproximativ o jumătate de oră, iar numărul de repetări depinde de scopul tratamente. Întinerirea feței, gâtului și clivaj pielii se face la fiecare două sau cinci săptămâni. În general, trei până la cinci tratamente sunt recomandate în acest caz. Mai mult decât atât, la fiecare câteva luni, se poate suferi, așa-numitele, tratamente de sprijin al cărui scop este acela de a prelungi rezultatele obținute. Din cauza acestui tratament, rezultatele dețin chiar de până la trei ani. Tratamentul cu privire la solduri, fese ture si celulita se efectueaza la fiecare două săptămâni, în timp ce numărul minim de sesiuni este egal cu patru. Pentru a face rezultate mezoterapie mai vizibile, se propune să combine procedura cu activitatea fizică, masaje, tăiere pe alimente grase, alcool, cafenea și țigări. Mezoterapie privind scalpului este un tratament repetat la fiecare două sau patru săptămâni.
Pentru a concluziona, mezoterapia aduce rezultate prompte și efecte secundare minime. Imediat dupa roseata de tratament, s-ar putea să apară vânătăi sau sângerare. Este recomandabil să se protejeze pielea de razele de soare pentru primele câteva zile după acest tratament medical pentru a evita formarea decolorărilor zonelor străpunse.
Lasă un răspuns