Onglarea și Hidratarea Profundă a Părului

Introducere

Părul este unul dintre cele mai importante activuri de frumusețe pe care le avem. Din păcate, îngrijirea părului poate fi o provocare pentru mulți dintre noi. O dată pe săptămână, este important să ne răsfățăm părul cu proceduri de onglare și hidratare profundă pentru a-l menține sănătos, strălucitor și puternic.

Beneficiile onglării

Onglarea este o practică de înfrumusețare care implică aplicarea uleiului pe scalp și pe păr. Este o tehnică populară folosită de mii de ani. Iată câteva beneficii ale onglării pentru părul tău:

 • Hidratare. Uleiul ajută la menținerea hidratării păsului prin împiedicare pierderei de umezeală.

 • Stimulează creșterea părului. Onglarea ajută la stimularea circulației sângelui în scalp, promovând astfel creșterea părului.

 • Reduce mătreața. Uleiul poate ajuta la echilibrarea producției de sebum al scalpului pentru a preveni mătreața.

 • Luptă împotriva căderii părului. Onglarea fortifică foliculii de păr și reduce astfel riscul de cădere a părului.

Beneficiile hidratării profunde

Hidratarea profundă implică aplicarea unui tratament hidratant pe păr și lăsarea acestuia să acționeze timp mai îndelungat. Aceasta este o parte esențială a unei rutine de îngrijire a părului, mai ales dacă părul tău este uscat sau deteriorat. Iată câteva beneficii ale hidratării profunde:

 • Repară și revitalizează părul deteriorat. Tratamentul de hidratare profundă poate repara cuticulele deteriorate ale firului de păr și poate îmbunătăți structura acestuia.

 • Promovează elasticitatea părului. Hidratarea profundă fortifică părul de la rădăcină până la vârf, prevenind astfel ruperea și despinderea acestuia.

 • Lasă părul strălucitor și moale. Tratamentul de hidratare lustruiește suprafața firului de păr, lăsându-l moale și strălucitor.

 • Combate efectele daunatoare ale produselor de coafare si ale mediului. Hidratarea profundă poate contracara efecetele negative ale factorilor de mere mediu ca razalele soarelui sau frigul.

Cum să îți onglezi și să-ți hidratezi părul

Trebuie să îți onglezi părul în mod regulat, de preferat săptămânal. Iată cum:

 1. Alegeți un ulei benefic pentru păr, cum ar fi uleiul de cocos, de măsline sau de ricin.

 2. Încălziți uleiul puțin, asigurându-vă că nu este prea fierbinte pentru a putea fi aplicat pe scalp.

 3. Aplică uleiul pe scalp și pe păr, masându-l cu vârfurile degetelor.

 4. Țineți uleiul pe păr timp de cel puțin o oră, apoi spălați-vă.

Pentru hidratare profundă, urmați acest ghid:

 1. Spală-ți părul așa cum o faci în mod normal, însă nu folosi balsam, înca.

 2. Aplică un tratament hidratant pe păr, de la rădăcini până la vârfuri, și acoperă-l cu o cască de duș sau cu o batistă.

 3. Lăsați tratamentul să acționeze timp de cel puțin o oră. Poți folosi o cască de uscare pentru a accelera procesul.

 4. Clătiți bine părul și spălați cu șampon dacă este necesar. Poți aplica un balsam la final pentru o extra doză de hidratare.

Concluzie

Onglare si Hidratarea profunda sunt doua practici esentiale in cadrul rutinei de ingrijirea a parului. Acestea nu doar ca imbunatatesc aspectul parului, dar lupta si impotriva problemelor comune cu care se confrunta scalpul. Prin dedicarea timpului si a eforturilor pentru a include aceste practici in ritualul dvs. de infrumusetare, veti vedea in mod sigur imbunatatiri remarcabile in sanatatea si aspectul parului.