Ulei de Cocos pentru Păr – Autoterapie!

Uleiul de cocos, când este aplicat pe păr, este una dintre cele mai bune remedii „Do It Yourself” pentru îngrijirea părului. Acest tip de ulei este folosit de sute de ani de către populațiile din Asia de sud-est și Centrul și Sudul Americii, însă este, recent, mai bine cunoscut în lumea occidentală și poate fi găsit în aproape fiecare magazin de produse naturale ori de produse de îngrijire a părului.

Uleiul de cocos conține o mulțime de nutrienți esențiali pentru sănătatea părului, cum ar fi acizii grași esențiali, vitaminele A și E, antioxidanți și minerale. Acesta poate ajuta la restaurarea hidratării părului, vindecarea scalpului uscat, eliminarea mătreții și prevenirea căderii părului.

Beneficiile Uleiului de Cocos

Uleiul de cocos are numeroase beneficii pentru păr. Acesta poate ajuta la restaurarea și întărirea părului, ajutând la hidratarea scalpului uscat. Uleiul de cocos poate îmbunătăți starea părului, reducerea mătreții și ușurându-vă pieptănarea părului. Acesta conține acizi grași esențiali, cum ar fi Acid lauric , Acid capriță și Acid miristic, care ajută la sustinerea scalpului și alungirea părului.

Uleiul de cocos ajută la creșterea părului și acesta se datorează compușilor antioxidanți și a altor nutrienți benefici părului. Acesta poate ajuta la reducerea inflamației scalpului, prevenind astfel mătreața și accelerează regenerarea foliculilor de păr, ca urmare a creșterii stimulării și umidității cutanate.

Cum să Utilizaţi Uleiul de Cocos

Aplicarea uleiului de cocos pe păr poate fi făcută și singur acasă. Uleiul de cocos poate fi aplicat pe scalp și pe lungimea părului. Puteți folosi uleiul de cocos ca tratament înainte, în timpul și după spălarea părului.

Înainte de Spălarea Părului (Tratament Pre-Spălare)

Tratamentul pre-spălare cu ulei de cocos poate fi o modalitate excelentă de a proteja părul de degradarea cauzată de produsele chimice din produsele pentru păr sau de căldura umedă. Uleiul de cocos va umple și restaura hidratarea părului, făcându-l mai strălucitor și mai puternic. Pentru a aplica acest tratament, trebuie să vă înmuiați părul cu apă călduță și să aplicați ulei de cocos ușor pe scalp și pe lungimea firului de par. Acoperiți părul cu o căciulă și lăsați acesta să acționeze timp de 30 de minute. La sfârșit clătiți-l cu apă călduță și clătiți bine.

În timpul Spălării Părului (Tratament Post-spălare)

Aplicarea uleiului de cocos pe păr în timpul spălării părului este un mod excelent în care puteți obţine beneficii. Aplicați uleiul uscat pe scalp și pe lungimea firelor de păr și lăsați-l să se absoarbă un pic înainte de a clăti. Acest tratament va ajuta la hidratarea părului și va avea un efect de catifelare asupra părului.

După Spălarea Părului (Tratament Post-Spălare)

Tratamentul post-spălare cu ulei de cocos poate fi utilizat pentru a îngriji și restaura hidratarea părului. Aplică ulei uscat pe scalp și nu presați prea tare. Acest tratament va ajuta la restaurarea buclelor și va închide porii părului. Acest tratament va face părul mai matasos și va avea un efect de catifelare asupra părului. Lasați tratamentul să acționeze timp de aproximativ 30 de minute și în final clătiți bine.

Alte Utilizări ale Uleiului de Cocos

Uleiul de cocos poate fi utilizat pentru îngijirea generală a părului și poate fi adăugat și la produsele pentru păr și produsele de styling. Acesta poate fi adăugat în produse de styling ca și balsamuri, măști, uleiuri și styling-ul produselor pentru a vă ajuta părul să se bucure de beneficiile uleiului de cocos. Uleiul de cocos poate fi utilizat ca balsam după spălare, sau se poate folosi pentru a proteja părul înainte de folosirea produsului generos. Uleiul de cocos poate fi, de asemenea, adăugat la măști de păr prepare de acasă pentru moierit și hidratare. Puteți, de asemenea,