Cum se îngrijește tenul acneic în timpul verii? Caracteristici, cosmetice& îngrijire
Există un număr imens de fete care se luptă cu acneea. Coșurile, punctele negre, comedoanele și alte imperfecțiuni sunt foarte greu de eliminat. Și chiar dacă în cele din urmă am reușit să scăpăm de ele, rămânem cu pete pigmentare și cicatrici inestetice. Radiațiile UV au un impact și mai nefavorabil asupra pielii. Aflați cum puteți îngriji tenul acneic în timpul verii, ce produse să folosiți și cum să vă protejați pielea de soare.
Cum se îngrijește pielea predispusă la acnee?
Pentru o îngrijire eficientă a pielii acneice, trebuie să identificați cât se gravă a fost acneea înainte de tratament și cât de gravă este acum, și de asemenea, să verificați intensitatea secreției de sebum, inflamația, sensibilitatea. vascularizarea și predispoziţia la pete pigmentare. Atunci când alegeți produse, trebuie să luați toți acești factori în considerare. În timpul terapiei anti-acneice, pielea devine foarte sensibilă; după o anumită perioadă, sensibilitatea se transformă într-o stare permanentă. De aceea este necesar să vă gândiți la hidratarea, calmarea și protejarea pielii de la începutul tratamentului. În timpul verii trebuie adoptată o rutină specială de îngrijire a pielii.
Curățarea pielii predispuse la acnee
Îndepărtarea impurităților, a excesului de sebum și a machiajului trebuie făcute în mod rezonabil. Nu puteți folosi substanțe puternice pentru curățare și deshidratante care perturbă bariera naturală de protecție a pielii. Nu puteți folosi produse concepute pentru pielea predispusă la acnee, mixtă sau grasă deoarece acestea acționează prea puternic. Nu se recomandă utilizarea periilor și bureților pentru spălat, deoarece irită pielea și sunt mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Uleiurile pentru curățarea tenului și emulgatorii pot funcționa pentru pielea acneică. Uleiurile se combină cu sebumul – emulgatorul îndepărtează acest amestec de pe față, fără a provoca senzația de piele strânsă. Un astfel de produs cosmetic îndepărtează ușor siliconii și filtrele UV.
Protecția împotriva radiațiilor UV
(Nu doar) tenul predispus la acnee are nevoie de protecție solară. Produsele hidratante cu filtru UV protejează pielea împotriva deshidratării, iritațiilor și foto-îmbătrânirii. Un aspect şi mai important – acestea protejează pielea împotriva apariției petelor pigmentare care pot fi greu de îndepărtat mai târziu. Dacă doriți să evitați apariția unor asemenea pete, folosiți produse cu SPF suficient de mare zilnic – SPF 50. Alegeți produse ușoare, care conțin filtre organice și nu astupă porii.
Exfolierea pielii
Exfolierea straturilor exterioare ale pielii contează foarte mult în îngrijirea pielii predispuse la acnee. Folosiți acizi, produse de micro-exfoliere și produse de exfoliere cu fructe. Acidul mandelic, salicilic, lactic, azelaic și mulți alți acizi sunt printre acizii pentru care puteţi opta. În timpul terapiei anti-acneice, produsele hidratante cu factor UV ridicat și preparatele hidratante sunt de nelipsit. Produsele de micro-exfoliere împiedică acumularea sebumului în jurul foliculilor de păr şi au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Tratamentele de exfoliere cu acid trebuie realizate de către profesioniști cu experiență. Preparatele cu concentrație ridicată de acizi sunt cele mai folosite, acestea ajungând la cele mai profunde straturi ale epidermei. Acizii mandelic, glicolic, azelaic și lactic sunt în topul alegerilor.
Retinoizii
Derivații vitaminei A, care previn cornificarea pielii, au proprietăți antiacneice și antiseboreice, regenerează celulele pielii și declanșează exfolierea epidermei. Dacă decideți să urmați un tratament cu retinoizi în timpul verii, cremele de protecție solară nu trebuie să lipsească. Un aspect amuzant este că retinoizii sunt folosiți în timpul tratamentului pentru răni provocate de arsură, arsuri solare, degerături, diferite forme de acnee și psoriazis, lichenul plan, ihtioza, Xeroderma pigmentosum, lupus eritematos.
Antioxidanții
Obiectivul acestora este combaterea radicalilor liberi, reducerea stresului oxidativ, protejarea împotriva ridurilor și îmbătrânirii premature a pielii. Vitaminele A, C, D, E, extractul din ceai verde, coenzima Q10, beta-carotenul, flavonoizii sunt exemple de antioxidanți. Aceștia se găsesc atât în produse alimentare, cât și în produse de înfrumusețare.
Lasă un răspuns